3-4 yaş uyku eğitimi ile bebeğinizin gelişimine yardımcı olun

3-4 Yaş Uyku Eğitimi

Bebek ve çocuklarda uyku çok önemlidir. Bir bedenin sağlıklı olarak büyüyebilmesi için ihtiyaç duyduğu kadar uykuyu kesinlikle alması gerekir. Uykusuzluk hem çocuklarda hem de yetişkinlerde birçok önemli hastalığa yol açar. 3-4 yaş uyku eğitimi sorunlarınızın çözülmesinde sizlere yardımcı olacaktır.

Uyku kadar uyku düzeni de çok önemlidir. Bebekler doğdukları andan itibaren günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçirir. Bu zamanlar bebeklerin büyümesi ile birlikte azalır. Bebekler büyüdükçe gece uykuları düzene girer ve gündüz uykuları azalır. Bu sayede anne ve baba kendi hayatına daha çok odaklanabilme ve zaman ayırabilme fırsatına da kavuşur. Sizler için hazırladığımız yazımıza göz atarak 3-4 yaş uyku eğitimi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını kolayca bulabilirsiniz.

Bebeklerde Uyku Neden Önemlidir?

Bebeklerin doğduğu andan itibaren en çok yaptıkları şeylerden birisi beslenmek diğeri ise uyumaktır. Yenidoğan bebekler bir günün 18 saatini uyuyarak geçirir. Büyümesi ile birlikte ise bu süre 13 saate kadar düşer. Büyüdükçe gece uykuları düzene girer ve gündüz çok daha az uyumaya, daha çok sosyalleşmeye başlar.

Bebekler yetişkinlere göre uykuya daha çok ihtiyaç duyar. Bunun sebebi ise çok hızlı bir büyüme evresi geçirmeleridir. Büyüme hormonu olarak salgılanan hipofiz bezleri uyurken daha çok salgılandığından bebeklerin yeterli oranda gelişebilmesi için kaliteli ve düzenli uykuya ihtiyaçları olur.

Uyku sırasında beyin kendi kendini organize eder ve bilgi saklayarak kayıp olan kimyasalları da yerine koyar. Bu nedenle 3-4 yaş uyku eğitimi çok önemli bir konudur.

Bebek Günde Ne Kadar Uyumalı?

Yenidoğan bebekler günde yaklaşık olarak 16 saat uyur. Her bebeğin gelişim sürecine göre uyku saati farklıdır ve büyüme evresi içinde bu saatler sürekli değişir.

3 aylık bebekler gün içinde 15 saat uyur. Gündüzleri 3 kere uyanıp uyanırlar. 12 aylık bebekler ise günlük olarak 12 ile 13 saatini uykuda geçirir. 2 yaşında yani 24 aylık bir bebek ise günün 9 ile 10 saatini uykuda geçirir. Yemek sonrası birkaç saat uyumak ister.

3 yaşından itibaren ise uyku süresinde sürekli olarak azalma meydana gelir. Çocukluk dönemine kadar süreç böyle devam eder. Bu nedenle 3-4 yaş uyku eğitimi alarak bebeğiniz için gerekli uyku düzenini daha kolay ve daha az yıpranarak oluşturabilirsiniz.

Bebek ve Uyku

3 ile 5 yaş arasında çocukların uyku saatleri oldukça değişkendir. Bu yaştaki bebekler çocuk olmaya başladığı için uyku süreleri ilk bebeklik dönemlerine göre azalmaya başlar. Bu yaş aralığında çocuklar gündüz 1-2 saat, gece ise 10-11 saat yani toplamda gün içinde 12-13 saat uyuyabilir. Bu süreler bu yaş çocuklar için normal bir süredir.

İki yaşında çocuklar gündüzleri tek bir kere uyur. Bu süreç dört yaşına kadar devam eder. Daha sonra ise gündüz uykusu bırakılır. 3-4 yaş uyku eğitimi genel olarak bu süreçleri kapsar.

Çocuk bu dönemde her şeyi anlar. Bu nedenle uykuları sık sık bölünebilir. 2 yaştan itibaren bebek yatağından çocuk yatağına geçiş için doğru bir zaman dilimi olacaktır.

Bebekte Görülebilecek Uyku Sorunları ve Çözümleri

Bebeklerde uykuya engel olan birçok etken ortaya çıkabilir. Bunlar çocuğu günlük ve sosyal hayatında da olumsuz olarak etkileyeceği için bir an önce tedavi edilmesi büyük bir öneme sahiptir. Bu dönemde görülen birçok farklı sorun ile karşılaşabilirsiniz.

Bu sorunlardan birisi beşikten çocuk yatağına geçiş nedeniyle ortaya çıkan sorunlardır. Bu süreci kolay biçimde atlatabilmek için yatağı birlikte çocuğunuzla birlikte almalı ve mutlaka seveceği çarşaflar sermelisiniz.

Yataktan kalkıp odanıza gelme durumu da çocuklarda sık rastlanan ve uykunun kalitesini bozan bir durumdur. Böyle bir sorun ile karşılaşılması durumunda ise bebeğinizi yeniden odasına götürmelisiniz.

3-4 yaş uyku eğitimi için olumsuz olan etkenlerden bir diğeri ise uykuya direnme durumudur. Böyle bir sorun olduğunda ise kararlı bir tutum izlemeli ve uyuyana kadar ısrar etmelisiniz. Çocuğunuzun dikkatini dağıtan unsurları ise mutlaka göz önünden kaldırmalısınız.

Erken uyanma da uyku ile ilgili çocuklarda görülebilen sorunlardan birisidir. Bu sorunda çocuk çok erken uyanır ve uykusunu tam olarak alamaz. Bu sorunu çözebilmek için gündüz uykuları bırakılmalıdır. Bu sayede 3-4 yaş uyku eğitimi çok daha kaliteli ve verimli bir hale gelecektir.

 

Diğer Uyku Eğitim Paketleri

0-4 Ay Uyku Eğitimi

5-18 Ay Uyku Eğitimi

19-36 Ay Uyku eğitimi

1 Saat Eğitim ve Kişiye Özel Program

Hediye Uyku Eğitimi