19-36 ay uyku eğitimi bu dönemde ki yaşam kalitenizi arttıracak ve sorunlarınıza çözüm olacaktır

19-36 Ay Uyku Eğitimi

Uyku her insanın gereksinim duyduğu ana ihtiyaçlardan birisidir. Doğru beslenme ve düzenli egzersiz de sağlıklı ve mutlu yaşamın anahtarlarından birisidir. İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçer. Bebeklerde ise bu durum çok daha fazladır ve gelişim ile birlikte bebeklerin uyku süreleri de düşmeye başlar. Burada  19-36 ay uyku eğitimi işinizi kolaylaştıracak çözüm olacaktır.

Uyku aşamasında beyin yeni şeyler öğrenir, yeni anılar yaratır ve hızlı tepki verme faaliyetleri oluşturur. Uyku bozukluğunun neden olduğu birçok sağlık sorunu da bulunmaktadır. Bu sorunlar arasında tansiyon, diyabet, depresyon ve obezite gibi sorunlar yer almaktadır.

Bebeklerin doğru biçimde gelişebilmesi için düzenli bir uykuya ihtiyacı vardır. 19-36 ay uyku eğitimi ise bebekler için oldukça önemli süreçlerden birisidir.

Bebeklerin Uyku Evreleri

Bebeklerde birçok farklı uyku evresi vardır. Yetişkin insanlarda olduğu gibi bebeklerde de uyku evreleri değişkendir. Yenidoğan bebeklerin 16 ile 17 saat uyumaya ihtiyacı vardır. İlerleyen aylarda ise bebeğin uykusu daha düzenli bir hale gelir ve 18 aydan itibaren ise gün içinde uykuları 13 saate kadar düşer.

Bebeklerin iki ana uyku evresi vardır. Bunlardan birisi REM diğeri ise NON REM’dir. Rem uykusunda yani aktif uykusunda 6-7 aylık hamilelik sırasında gelişen bir uyku biçimidir. Daha sonra ise Non Rem uykusu gelişir.

Hamileliğin 8. ayından itibaren ise her iki uyku evresi de gelişir. Bebek 3 yaşına gelmeden önce uykusunun 3’te biri Rem uykusudur.

Non Rem uykusunda bebek sakin biçimde uyur ve nefesi düzenlidir. Bu kısımda 4 evre vardır. 6 aylık olana kadar bebeklerde bu sakin uyku tipi çok görülmez. 19-36 ay uyku eğitimi almanız hem bebeğiniz hem de sizin yaşam ve uyku kalitenizi arttırır. Rem ve non rem evreleri bu süreçte görülür.

Uyku Neden Önemli?

Uyku hem bebekler hem de yetişkinler için çok önemlidir. Uykunun neden önemli olduğu sorusunu ise şöyle cevaplamamız mümkün:

  • Enerjinin yenilenmesinde uyku oldukça önemli bir faktördür.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Hafızanın gelişmesinde uyku oldukça önemlidir.
  • Yaratıcılığın artmasında uyku çok önemli bir yere sahiptir.
  • Düzenli uyku sayesinde stres seviyesinin düşmesini sağlar.
  • Kişinin gün içindeki hareket performansı çok daha aktif hale gelir.
  • Kilo kontrolü konusunda önemli bir yere sahiptir.
  • Düşünme faaliyetlerini çok daha aktif hale getirir.
  • Dikkat ve odaklanma konusunda uyku oldukça önemli bir yere sahiptir.
  • Vücutta enfeksiyon oluşumunu durdurur.

Bebeklerde Uyku Döngüsü

Tüm bebeklerde belirli bir uyku döngüsü olmalıdır. 19-36 ay uyku eğitimi bu süreçte önemli konulardan birisidir.

Bebeklerde uyku döngüsü farklıdır. Yenidoğan bebek uyur uyumaz rem uykusuna geçer. 20 dakikada derin bir uykudan hafif uyku evresine geçer. Bebek 3 aylık olduktan sonra non rem uykusuna geçmeye başlar. Bebek büyüdükçe uyku döngüleri de artmaya başlar.

Bebek uyku evresi arasında uyansa da zamanla kendi kendine uykuya dalmayı öğrenir. Non rem uykusunun dört farklı evresi gerçekleştikten sonra birçok bebeğin uyku döngüsü çok daha düzenli bir hale gelir.

Bebek çocukluğa geçtikten sonra ise uyku döngüsü 50 dakikadan 90 dakikaya kadar yükselir. Rem uykusunun toplam süresi azalır ve sonunda yetişkin insan değerine ulaşır.

Bebeklere Uyku Eğitimi Nasıl Verilir?

Bebeklerde uyku eğitimi verilmesi için 3 farklı yöntem uygulanır. 19-36 ay uyku eğitimi için de bu 3 farklı yöntemi kullanmak mümkündür.

Bunlardan birisi Tracy Hugg uyku eğitimi olarak adlandırılır. Bu yöntemde bebeklerin anne ile babadan ayrı olarak uyumaya alıştırılması gerekir.

Diğer yöntem ise Kim West isimli uyku eğitimidir. Bu yöntemde ise bebeğin uykusu geldiği anda yatağa yatırılması gerekliliğidir.

Son yöntemin ismi ise William Sears uyku eğitim yöntemidir. Bu yöntemde ise bebeğin uyku saati geldiğinde tüm ihtiyaçlarınızın tamamlandığından emin olmalısınız. Bu yöntemlerden en uygun olanını 19-36 ay uyku eğitimi için tercih edebilirsiniz.

Uyku Öncesi Rutin Nasıl Olmalı?

Sağlıklı ve kaliteli bir uyku düzeni için uyku öncesi rutini oluşturmak oldukça önemlidir. Bu her bebek için farklı olabilir. Bebeğinizi uyku saatinden önce duş aldırarak rahatlamasını ve uykuya hazır hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Bununla birlikte bebeğinize uyku saati yaklaştığında kitap ya da ninni okuyabilirsiniz. Bu da bebeğinizin rahatlamasında oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Bebeğinize 19-36 ay uyku eğitimi verirken bu rutinleri tercih edebilirsiniz.